DA - DE - EN - ES - FR - IT - NL

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Zo'n 74 tot 89% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's. Je moet overwegen of jij dit hoge risico op verlies wel kunt permitteren. De informatie op deze pagina is niet gericht aan het Belgische publiek.

Je bent hier: Home > Blog > Plus500 boekt recordcijfers in eerste half jaar

Plus500 boekt recordcijfers in eerste half jaar

Gepost op 05 september 2016

Plus500 zag in het eerste half jaar van 2016 de omzet met 25% stijgen tot 158,8 miljoen dollar. De groep is ondertussen het nummer 2 in het VK op het gebied van CFD's.

De heisa rond de Brexit had een positieve impact op Plus500: er werden meer nieuwe klanten opgetekend en bestaande klanten begonnen opnieuw te traden, waardoor het aantal actieve klanten met 12% steeg. De winst voor belastingen steeg met 12% tot 58,5 miljoen dollar en Plus500 zal in september een interim dividend uitkeren aan de aandeelhouders.

In het eerste halfjaar is de klantentevredenheid de hoogte ingegaan door de introductie van de live chat. Plus500 zegt in de toekomst nog meer te willen investeren in customer service. Plus500 scoort verder erg sterk met de mobiele platformen: ongeveer 65% van de trades worden uitgevoerd op een mobiel platform, bij de eerstvolgende concurrent bedraagt dit cijfer slechts 48%.

Op het gebied van regelgeving werd er ook geïnvesteerd in meer compliance personeel, waardoor er een open dialoog met de regulatoren wordt gevoerd. Buiten het verbod op CFD's in België waren er geen belangrijke wijzigingen, maar België is voor Plus500 niet zo'n grote markt dus de impact van het verbod op de bottom line zal erg beperkt zijn. 

Plus500 verwelkomde in de eerste helft van 2016 maar liefst 56 929 nieuwe klanten, fors beter dan verwacht. De vooruitzichten zijn positief door de groei in het aantal nieuwe klanten en de stijging in het aantal actieve klanten.

Vraag hier een gratis demo aan bij Plus500.


Gerelateerde artikelen

Plus500 lanceert platform voor aandelen

24 juli 2021

Naast zijn CFD platform zal Plus500 weldra ook Plus500 Invest lanceren, een platform waarmee klanten kunnen beleggen in aandelen.
Lees meer


Plus500 ziet stijging in professionele klanten na ESMA maatregelen

23 oktober 2018

Plus500 publiceerde vandaag een trading update. De broker zag een forse stijging in het aantal klanten dat zich al professional laat klassificeren. Zij mogen nog steeds een hogere hefboom gebruiken.
Lees meer


Vergelijking platformen IG en Plus500

22 maart 2016

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de platformen van Plus500 en IG?
Lees meer


Plus500 bonussen

31 januari 2016

Nieuwe traders kregen vroeger interessante bonussen bij Plus500.
Lees meer

De informatie over CFD's, forex of binaire opties is niet gericht aan het Belgische publiek.
De commercialisering van deze hefboomproducten werd door de Belgische toezichthouder FSMA in augustus 2016 verboden.


CFD's zijn producten met hefboomeffect en kunnen leiden tot het verlies van je hele kapitaal. Bij brokers die geen bescherming bieden tegen een negatief accountsaldo kan je zelfs verliezen oplopen die groter zijn dan je stortingen. Handelen in CFD's kan voor jou ongeschikt zijn, dus zorg ervoor dat je alle risico's die eraan verbonden zijn begrijpt.

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Zo'n 74 tot 89% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's. Je moet overwegen of jij dit hoge risico op verlies wel kunt permitteren.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden kunnen we mogelijks een compensatie, commissie of advertentie vergoeding ontvangen van de brokers die op deze website vermeld worden.