DA - DE - EN - ES - FR - IT - NL

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Zo'n 74 tot 89% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's. Je moet overwegen of jij dit hoge risico op verlies wel kunt permitteren. De informatie op deze pagina is niet gericht aan het Belgische publiek.

Je bent hier: Home > Blog > Plus500 ziet stijging in professionele klanten na ESMA maatregelen

Plus500 ziet stijging in professionele klanten na ESMA maatregelen

Gepost op 23 oktober 2018

Plus500 publiceerde vandaag een trading update. De broker zag een forse stijging in het aantal klanten dat zich al professional laat klassificeren. Zij mogen nog steeds een hogere hefboom gebruiken.

De ESMA maatregelen gingen vanaf 1 augustus in voege en houden ondermeer een beperking van de hefboom in tot maximaal 30. In navolging hiervan gingen veel klanten op zoek naar andere brokers buiten Europa, zoals bijvoorbeeld IC Markets of FP Markets in Australië.

Traders die over minimaal een half miljoen euro beschikken en kunnen aantonen dat ze handelen met grote posities kunnen zich bij hun broker evenwel als professionele klant laten registreren. In dat geval krijgen ze weer toegang tot de hogere hefbomen, maar verliezen ze bijvoorbeeld wel de bescherming tegen een negatief accountsaldo. Door een hoge hefboom te gebruiken kan je meer geld verliezen op je posities dan er op je account staat.

Aan het einde van het tweede kwartaal bestond ongeveer 5% van het Europese klantenbestand van Plus500 uit professionele traders. Aan het einde van het derde kwartaal was dit reeds gestegen tot 8% en deze groep tekende het afgelopen kwartaal voor 38% van de omzet. Plus500 gelooft daarom dat de strikte ESMA maatregelen op termijn slechts een impact hebben op de helft van de Europese omzet of op slechts 30% va, de wereldwijde omzet.

In het derde kwartaal boekte Plus500 een omzet van $100 miljoen dollar, een daling van 14% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Niet alleen de nieuwe ESMA maatregelen zijn verantwoordelijk voor de lagere omzet, ook de lagere volatiliteit op de markten is een belangrijke oorzaak. Hierdoor werden er ook minder nieuwe klanten aangetrokken: 20.684 nieuwe klanten tegenover 42.492 in dezelfde periode vorig jaar.

Het belang van volatiliteit voor een broker werd nog geïllustreerd in het eerste kwartaal van 2018. Plus500 boekte toen een ongeziene recordomzet van 297 miljoen dollar. Dit kwam door de enorme volatiliteit op de cryptocurrency markten. Hierdoor kon Plus500 in het eerste kwartaal 72.960 nieuwe klanten aantrekken.


Gerelateerde artikelen

Plus500 lanceert platform voor aandelen

24 juli 2021

Naast zijn CFD platform zal Plus500 weldra ook Plus500 Invest lanceren, een platform waarmee klanten kunnen beleggen in aandelen.
Lees meer


Plus500 boekt recordcijfers in eerste half jaar

05 september 2016

Plus500 zag in het eerste half jaar van 2016 de omzet met 25% stijgen tot 158,8 miljoen dollar. De groep is ondertussen het nummer 2 in het VK op het gebied van CFD's.
Lees meer


Vergelijking platformen IG en Plus500

22 maart 2016

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de platformen van Plus500 en IG?
Lees meer


Plus500 bonussen

31 januari 2016

Nieuwe traders kregen vroeger interessante bonussen bij Plus500.
Lees meer

De informatie over CFD's, forex of binaire opties is niet gericht aan het Belgische publiek.
De commercialisering van deze hefboomproducten werd door de Belgische toezichthouder FSMA in augustus 2016 verboden.


CFD's zijn producten met hefboomeffect en kunnen leiden tot het verlies van je hele kapitaal. Bij brokers die geen bescherming bieden tegen een negatief accountsaldo kan je zelfs verliezen oplopen die groter zijn dan je stortingen. Handelen in CFD's kan voor jou ongeschikt zijn, dus zorg ervoor dat je alle risico's die eraan verbonden zijn begrijpt.

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Zo'n 74 tot 89% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's. Je moet overwegen of jij dit hoge risico op verlies wel kunt permitteren.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden kunnen we mogelijks een compensatie, commissie of advertentie vergoeding ontvangen van de brokers die op deze website vermeld worden.