DA - DE - EN - ES - FR - IT - NL

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Zo'n 74 tot 89% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's. Je moet overwegen of jij dit hoge risico op verlies wel kunt permitteren. De informatie op deze pagina is niet gericht aan het Belgische publiek.

Je bent hier: Home > Blog > Vergelijking platformen IG en Plus500

Vergelijking platformen IG en Plus500

Gepost op 22 maart 2016

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de platformen van Plus500 en IG?

Net zoals alle Europees gereguleerde CFD brokers kan bij Plus500 en IG jouw account nooit onder nul kan gaan, je kan dus geen schulden maken bij deze brokers.

Het handelsplatform van Plus500 is heel erg gebruiksvriendelijk en is beschikbaar vanuit je internetbrowser of via een handige app. 

Het platform zelf is weinig personaliseerbaar. De grafieken zijn niet zo heel duidelijk en je kan er zelf geen steun-of weerstandslijnen op trekken, wat toch een groot nadeel is.

Orders plaatsen gaat snel en is zeer duidelijk. Als je een stop instelt zie je meteen hoeveel geld je zou riskeren.

Vraag hier vrijblijvend een Plus500 demo aan.

Het platform van IG is geavanceerder en heeft dus veel meer mogelijkheden, zoals geavanceerde grafieken, toegang tot nieuws, handelssignalen en analyses.

Het platform is volledig personaliseerbaar en de grafieken zijn veel duidelijker. Je kan zelf lijnen trekken op de grafieken en deze blijven bewaard.

Orders plaatsen gaat ook snel en kan bovendien rechtstreeks vanuit de grafiek of via een extern softwarepakket zoals ProRealtime. 


Gerelateerde artikelen

Plus500 lanceert platform voor aandelen

24 juli 2021

Naast zijn CFD platform zal Plus500 weldra ook Plus500 Invest lanceren, een platform waarmee klanten kunnen beleggen in aandelen.
Lees meer


Plus500 ziet stijging in professionele klanten na ESMA maatregelen

23 oktober 2018

Plus500 publiceerde vandaag een trading update. De broker zag een forse stijging in het aantal klanten dat zich al professional laat klassificeren. Zij mogen nog steeds een hogere hefboom gebruiken.
Lees meer


Plus500 boekt recordcijfers in eerste half jaar

05 september 2016

Plus500 zag in het eerste half jaar van 2016 de omzet met 25% stijgen tot 158,8 miljoen dollar. De groep is ondertussen het nummer 2 in het VK op het gebied van CFD's.
Lees meer


Plus500 bonussen

31 januari 2016

Nieuwe traders kregen vroeger interessante bonussen bij Plus500.
Lees meer


Handelen in CFD's op het platform van IG

08 januari 2016

In deze video kan je zien hoe er gehandeld kan worden op het platform van IG.
Lees meer

De informatie over CFD's, forex of binaire opties is niet gericht aan het Belgische publiek.
De commercialisering van deze hefboomproducten werd door de Belgische toezichthouder FSMA in augustus 2016 verboden.


CFD's zijn producten met hefboomeffect en kunnen leiden tot het verlies van je hele kapitaal. Bij brokers die geen bescherming bieden tegen een negatief accountsaldo kan je zelfs verliezen oplopen die groter zijn dan je stortingen. Handelen in CFD's kan voor jou ongeschikt zijn, dus zorg ervoor dat je alle risico's die eraan verbonden zijn begrijpt.

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Zo'n 74 tot 89% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's. Je moet overwegen of jij dit hoge risico op verlies wel kunt permitteren.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden kunnen we mogelijks een compensatie, commissie of advertentie vergoeding ontvangen van de brokers die op deze website vermeld worden.