DA - DE - EN - ES - FR - IT - NL

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Zo'n 74 tot 89% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's. Je moet overwegen of jij dit hoge risico op verlies wel kunt permitteren. De informatie op deze pagina is niet gericht aan het Belgische publiek.

Je bent hier: Home > Risico

Risicowaarschuwing

Hefboom... grote winsten en grote verliezen

Door met margin te werken zullen zowel de winsten als de verliezen uitvergroot worden. Zonder een stoploss kan je margin dus zeer snel opgebruikt zijn. Als je geen stop-loss plaatst kan je zeer grote verliezen lijden als je positie zich tegen jou keert. Je werkt daarom best met een gegarandeerde stop.

Maak geen schulden bij je broker

Bij de handel op margin leen je eigenlijk geld bij je broker. Bij hevige bewegingen kan je dan ook meer verliezen dan wat op je rekening staat, waardoor je schulden kan maken bij je broker. Alleen bij Europees gereguleerde brokers zoals Plus500 en Fortrade is het niet mogelijk om schulden te maken. Je posities worden door deze brokers automatisch afgesloten als je margin te laag wordt. Je kan bij deze brokers niet meer verliezen dan wat op je account staat, klanten kunnen hier dus geen schulden maken zoals bij andere brokers wel kan.

Niet geschikt voor investeringen op lange termijn

CFD's zijn niet geschikt voor de lange-termijnbelegger die bijvoorbeeld aandelen enkele jaren wil bijhouden. Als je een CFD gedurende een periode van meer dan 6 maanden open houdt dan lopen de financieringskosten op (de premie), en dan is het beter om de onderliggende activa rechtstreeks te kopen.

Niet geschikt als inkomen

De waarde van CFD's fluctueert zeer snel en ze zijn ongeschikt voor een belegger die een gegarandeerd inkomen uit zijn investeringen wil halen.

Handel niet met geld dat je nodig hebt

Handel nooit met geld dat je niet kan missen. Door het hoge hefboomeffect kunnen kleine schommelingen reeds voor omvangrijke verliezen zorgen. Je loopt zo het risico dat je jouw ganse inleg kwijtspeelt.

Begin klein

Begin te handelen met kleinere bedragen en gebruik de hefboom niet maximaal! Gebruik maar een klein deel van je account als margin. Als je handelt met een hoge hefboom en bijna je hele account als margin inlegt, dan zal een slecht ingeschatte positie zich snel tegen je keren. Een omvangrijk deel van je margin verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.

Leer handelen met een demorekening

Vooraleer met echt geld te handelen leer je best eerst handelen met een gratis demo. Je krijgt dan een fictief kapitaal ter beschikking en kan het handelsplatform leren kennen. Zo leer je ook met de hefboom werken.

Nog niet helemaal overtuigd? Open dan een kleine account om eens te testen. Met een account van 100 euro kan je al deftig kennis maken met de handel in CFD's.

Financieel toezicht?

Een CFD is een contract tussen jij en je broker, dus het tegenpartijrisico ligt bij je broker.

Plus500 is ondermeer gereguleerd door de CYSEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) en de Financial Conduct Authority (FCA) in Engeland.

Plus500UK Ltd is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Plus500CY LTD is authorised and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (Licence No. 250/14).

Plus500AU Pty Ltd, AFSL #417727 issued by the Australian Securities and Investments Commission is authorized to issue these products to Australian residents.
De informatie over CFD's, forex of binaire opties is niet gericht aan het Belgische publiek.
De commercialisering van deze hefboomproducten werd door de Belgische toezichthouder FSMA in augustus 2016 verboden.


CFD's zijn producten met hefboomeffect en kunnen leiden tot het verlies van je hele kapitaal. Bij brokers die geen bescherming bieden tegen een negatief accountsaldo kan je zelfs verliezen oplopen die groter zijn dan je stortingen. Handelen in CFD's kan voor jou ongeschikt zijn, dus zorg ervoor dat je alle risico's die eraan verbonden zijn begrijpt.

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Zo'n 74 tot 89% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's. Je moet overwegen of jij dit hoge risico op verlies wel kunt permitteren.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden kunnen we mogelijks een compensatie, commissie of advertentie vergoeding ontvangen van de brokers die op deze website vermeld worden.